Moji mazánci :)

Přemýšlela jsem, co by vás tak mohlo zajímat a tak jsem dala na hromádku všechny svoje krémy, oleje, emulze atd. co mám doma a všechny vám je představím. Protože mám kůži velmi suchou (mám atopický ekzém), není u mě o mazadla všeho druhu nouze. Vybrala jsem jen ty, co seženete v drogerii, případně v lékárně. Pojďme se na ně podívat! :)

Tak tyhle krasavce mám momentálně "na skladě". Jak jsem říkala, není to sbírka tří kousků, mažu se celkem často. Některé z těchto produktů mi vyhovují víc, některé míň, jak to už bývá. Koukněme se na ně blíž. Ale kterým z nich začít? :)

Balea Cocos&Sheanuss Bodylotion, 400 ml, cena do 50 Kč, DM drogerie

Začnu zostra, nebudu hned chválit. Tohodle mazlíka jsem si koupila nejspíš omylem. Co mi na něm vadí ze všeho nejvíc je parfemace. Ač kokos miluji, v tomto případě se nedá o kokosové vůni vůbec mluvit. Nechápu, proč jsem z něj kokos v drogerii cítila. Nejspíš to bylo mé zbožné přání, které se ovšem nevyplnilo. Voní mi jako vanilkový krém a to ještě nějaký žluklý :D Vážně se mi nějak netrefil do vkusu, ale nevyhodím ho kvůli tomu. Je určen pro suchou pokožku, což mě taky nijak extrémně nepřesvědčilo. Jak můžete vidět na fotce, jeho knozistence je spíše tekutější. Podle mě je jeho hydratace průměrná, snad i podprůměrná. Možná je to způsobeno vysokou náročností mojí pleti, nevím. Nezachraňuje to ani obsah bambuckého másla. Po sprchování bych po půl minutě mohla mazat znova, jinak z nouze jde. Každopádně myslím, že díky své parfemaci své místo na poličce jen tak neopustí. Jestli bych koupila znovu? Jasná odpověď ne.

Balea Golden Shine Bodylotion, 200 ml, cena do 50 Kč, DM drogerie

Tento krém mě na první pohled zaujal. Má obsahovat zlatý shimmer. Přesto jsem si k němu nenašla nějak cestu ani v létě. "Pečující složení s přírodním olejem a kakaovým máslem zanechává pokožku sametově hebkou a dlouhodobě hydratovanou, třpytivé částečky ji dodají krásný zlatavý nádech." Takto krém popisuje výrobce a já souhlasím jen s tím, že pokožka má zlatavý nádech. O dlouhodobé hydrataci nemůže být ani řeč, ale protože jsem si ho kupovala právě pro zlatý efekt, odpouštím mu nedostatky v této oblasti. Parfemace není nijak výrazná, podle mě nenadchne, neurazí. Nevím, jestli bych si výrobek koupila znovu, možná bych vyzkoušela jinou značku, protože zlatavý nádech je opravdu jen nádech. Na druhou stranu se mi líbí, že neobsahuje žádné přiblbé třpytky, ale pouze shimmer, což myslím ocení většina žen.

Tady jsem se pokusila vyfotit rozmazaný zlatavý krém. Jak vidíte, obsypané zlatem po něm vážně nebudete. Na druhou stranu se to s ním nedá přehnat, což je vlastně plus. Pokožku rozzáří, což je vlastně účel. Takže proč ne.

Balea Melon Tango Bodylotion, 200 ml, cena do 50 Kč, DM drogerie

Tahle letní limitka si mě získala svou skvělou parfemací, miluju melounovou vůni snad ve všem. Takže cokoliv ostatního bych jí odpustila, ale! Překvapením pro mě je, že hydratuje mnohem lépe než předchozí dva zástupci této značky. Jak můžete vidět, má krémovější konzistenci a to mé kůži naprosto vyhovuje. Jasně, není to žádná hitparáda, ale to ani od letní limitky nečekám. Připadá mi, že po nanesení chvilku chladí, ale to může být subjektivní pocit. Co se mi na něm velmi líbí je jeho balení, na léto jak dělané. Koupila bych si ho určitě znovu, především kvůli té skvělé vůni, ale mám smůlu, limitka je limitka :)

Balea Bodycreme meruňka a bazalka, 500 ml, cena okolo 50 Kč, DM drogerie

Poslední zástupce od mé oblíbené značky Balea. Tedy ne, že by krémy měli nejlepší, jen jsem se rozhodla jich pár otestovat. Tenhle krém dopadl prozatím nejlépe. Neměla jsem v plánu ho koupit, ale prostě mě zaujal, především kombinací meruňky a bazalky, druhým důvodem je fakt, že je to opět limitka a pro ty mám jakousi slabost. Taky velké balení mi bylo sympatické, menší mám hned pryč. Ani jsem ho neočuchala a koupila. Což mi způsobilo hned na úvod zklamání. Otevřela jsem ho, požitkářsky si mázla, přivoněla a - nic! Naprosto nic, což jsem tedy nečekala. Cca dva týdny jsem ho nechala ležet, než jsem se znovu odhodlala se s ním máznout a jaké bylo překvapení, když najednou voněl a velmi pěkně, sice slabě, ale vůně je velmi příjemá a nevtíravá. No jo, ono je taky super nápad zkoušet krém s rýmou, že? :D "Pečuje o suchou pokožku, intenzivně ji hydratuje a zanechává sametově hebkou" tvrdí výrobce. O všem by se dalo opět polemizovat (aspoň v mém případě), ale na tak levnou péči je to super. Hydratuje průměrně, možná lehce nadprůměrně a kůže je opradu hebká. Takže proč ne. Tento kousek můžu bez obav doporučit.

Ziaja kakaové máslo - krém lehká formule, 100 ml, cena cca 40 Kč (výprodej, jinak asi 80,-), internet

Kakaové máslo bylo součástí mé větší objednávky od značky Ziaja. Za tu cenu to nešlo nekoupit :). Krém je v odlehčené variantě, na horké letní dny ideální. Hydratuje celkem slušně, i když hutnější konzistence by pro mě byla lepší, ale právě v teplejších dnech jsem za něj byla ráda. Krém je určen pro suchou a normální pleť a s tím souhlasím bez výhrad. Obsahuje kakaové máslo a vitamín E. Má obnovovat pokožku, doknce chránit pleť před škodlivými slunečními paprsky, což nedokážu posoudit. Jinak s ním problém nemám, je příjemný, dobře se vsakuje. Jediná vada na kráse je opět parfemace, asi jsem moc náročná :), na mě je až moc sladká. Koupila bych znovu? Nevím, spíš bych se poohlédla po jiné řadě, právě kvůli parfemaci.

Zvláčňující tělové mléko Grep a pomeranč, 215 ml, cena ??? Kč (dárek), obchod Manufaktura

Supervoňavé tělové mléko jsem dostala k narozeninám od své skvělé kamarádky. Tímto ještě jednou děkuji :). S touto značkou jsem doposud neměla zkušenost. Musím uznat, že mě příjemně překvapila. Mléko obsahuje mandlový a hroznový olej, má velmi příjemnou grepovo pomerančovou vůni, citrusy miluju, takže jsem byla velmi potěšena. Mléko krásně hydratuje, dobře se vsakuje a pokožku provoní na několik hodin. Co je na balení nejkrásnější? Mašlička :D A jediná vada na kráse? "Chytré" otvírání, které na mě prskne při každém otevření. Co je pro mě další veliké plus, že je vyrobené v České republice.Určitě někdy zavítám do obchodu Manufaktury a zkusím nějaké další mléko nebo i jiný výrobek. Tohle mléko jednoznačně doporučuji všem milovníkům svěží citrusové vůně.

..

Bübchen dětský olej, 400 ml, cena ??? Kč, nechala jsem si ho dovézt z Německa

Připadá vám zvláštní, že dospělý člověk má dětský olej? Kupodivu dětské oleje jsou pro dospělou pokožku výborné. Vmasírovávají se většinou do ještě vlhké pokožky, aby uzamkly vlhkost v kůži. Jsou jemné a dělané pro děti, takže se nemusíte bát nějaké reakce, což je pro mě nesporná výhoda. Tento olej obsahuje bambucké máslo a výtažky ze slunečnice. Oleje si vlastně kupuji tak, abych doma vždy nějaký měla, hlavně v zimě, kdy mi voda vysuší pokožku více než v létě. Pro ty, které mají spíše mastnější pokožku nedoporučuji, protože chvíli trvá, než se vsákne.

Purity Vision Bio kokosový olej, 400 ml, cena okolo 200 Kč, DM drogerie

Když jsme u těch olejů, mám tu ještě jednoho olejového zástupce - čistý kokosový olej. Je to vlastně takový malý zázrak. Nejspíš na něj udělám samostatnou recenzi. Teď k používání na pleť. Olej je pevný, ovšem jen do 26°C, potom se mění na tekutý olej. Navzdory tomu, že je to čistý olej se krásně vsakuje do pokožky. Sice mám pleť suchou, ale myslím, že by ho snesla i pokožka mastnější. Pokud ovšem nemáte rády pocit mastné kůže ani na pár minut, raději ho nezkoušejte. 

Excipial U Lipolotio, Excipial U Hydrolotio, 200 ml, cena cca 130 Kč, lékárna

Mám tu dva zástupce emulzí z lékárny. Jsou moje nejoblíbenější z toho, co mi může napsat moje paní doktorka. Mlíčka jsou obě jemně parfémovaná, velmi příjemná vůně. Do kůže se krásně vpíjí a mají skvělou hydratační schopnost. Poradí si se suchými místy i se začervenalou pokožkou, kterou zklidní. Účinná látka v obou emulzích je urea, liší se od sebe koncentrací této látky, v Lipolotiu je dvojnásobná. Jak je vidět i na fotce, má hutnější konzistenci, Hydrolotio je lehoučká emulze, vhodná pro teplejší dny. Obě se však výborně vsakují. Doporučila bych všem, které mají suchou a citlivou pleť a nemůžou stále najít tu "svoji" péči.

Cien Tělové máslo kakao, 400 ml, cena 70 Kč (akce), Lidl

 To nejlepší nakonec. Oblíbenec posledních dní. Přestože je tenhle krasavec z Lidlu, je dle mého názoru velmi kvalitní. Pojďme začít u balení. Je neskutečně nápadité a krásné. Vypadá jako skleněná lahev s víčkem od babičky. Zdání klame, je to plast, takže není těžký a nerozbije se. Jedno malé mínus - po namazání se špatně s mastnými prsty zavírá :D. Ale už k obsahu. Já si vybrala kakaovou (v překladu je tedy čokoláda, ale podle mě je to kakao) variantu. Ještě jsou varianty mango a kokos (který mi opět nevoněl vůbec po kokosu). Vůně je poměrně autentická a intenzivní a kupodivu je mi příjemná.  Konzistence je velmi krémová, nicméně máslo si představuji ještě více hutné, ale třeba je to jen moje představa. Každopádně touto konzistencí jsem nadšena a moje kůže také! I po půl hodině mi připadá, že jsem se něčím mazala. Tohoto pocitu jsem se prozatím dočkala jen s mazadly z lékárny. Za mě má za to obrovské plus a to především proto, že tento pocit se obejde bez nepříjemného pocitu ulepenosti. Za mě naprosto super a doporučuji. Koupím si jej určitě znovu, nejspíš i v mangové variantě. 

A co vaši mazánci? Také máte podobnou sbírku nebo si vystačíte s pár kousky?

Diskusní téma: Moji mazánci :)

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek